Poddavsnitt 61 Möt Jan Pilotti – Sveriges Einsten

  • Av Elene Unestål
  • Nyheter
  • Publicerat den 10 dec 2021
Möt barnpsykiatrikern, skolläkaren, teoretiske fysikern och författaren Jan Pilotti. Jan var en av medförfattarna till medvetandet och döden, en av de första vetenskapliga böckerna inom nära dödenkategorin och var en föregångare inom detta redan för 40 år sen. Det som idag pratas mer och mer om och forskning visar tydliga resultat.
Einsten är Jans idol och han skriver just nu på en bok som heter Einstens geniala misstag om fysik, överljushastighet medvetande, nära döden och världsbild.
Jan blev tidigt intresserad av Einsteins relativitetsteori, och hans teori om ljusets hastighet. Rymd- och tidsbegreppet fångade Jans intresse och han började studera detta och det har blivit
hans stora intresse genom livet. Han har i flera sammanhang blivit kallad Sveriges Einstein.
Redan tidigt i karriären var Jan en av forskarna som ifrågasatte Einstens teorier. Spännande eller hur?
Efter att ha haft en egen upplevelse på det djupare planet med 6 dimensioner blev Jan intresserad av det existentiella frågorna om Gud, religion och meditation och ville koppla dem till fysiken.
Näradöden upplevelser fascinerade Jan och han har ägnat sitt liv åt sina forskningsstudier parallellt med sin läkarkarriär.
Jan kom i ett senare skede i kontakt med Lars-Eric och konstaterade då hur väl mental träning passar in i medvetande, tids- och rumsteorierna.
Ett fascinerande detaljrikt avsnitt, som är ett av två där nästa veckas avsnitt handlar om medvetande och näradöden-upplevelser och vi möter Jan igen.
Alltså ännu mer om medvetande, näradöden-upplevelser och resor genom rum och tid i nästa avsnitt.
Vill läsa mer om Jan så finns länk här: https://www.drpilotti.info/
Spännande läsning om medvetande och forskning hittar du här: https://www.bigelowinstitute.org/contest_winners3.php
Så lägg gärna in en påminnelse på poddens prenumerationstjänst för detta avsnitt är verkligen värt att komma ihåg att lyssna på!
Tack Jan Pilotti för att vi får ta del av din spännande kunskap och ge till våra härliga lyssnare.
Podden mental träning by Unestål – nytt avsnitt varje vecka! Men nu tar vi snart jullov för att återhämta oss och
ladda batterierna för vårsäsongens spännande avsnitt.

Ämnen