Poddavsnitt 60 I huvudet på en 14-årig hockeyspelare

  • Av Elene Unestål
  • Nyheter
  • Publicerat den 06 dec 2021
Den här veckan pratar Elene och Malin med Gabriel Eriksson som också är Elenes barnbarn. Gabriel jobbar med mental träning sen ett år tillbaka i sin sport och märker att han presterar bättre i hockeyn.
 
Att vara vinnarskalle är viktigt för Gabriel och att ha så lite dippar som möjligt. Att inte tänka för mycket utan bara köra på med fokus på nuet.
 
Elene satte en trigger som Gabriel kan använda när han behöver lite extra power genom att dunka klubban i isen. Men nu är det dags för att uppgradera den till nästa nivå tycker Gabriel.
Helt underbart att höra Gabriel berätta om vikten av både fysisk och mental träning. Men att det saknas mental träning i laget och att det skulle hjälpa laget framåt. Klok redan i unga år.
 
Gabriel har också provat Lifekinetik som vi pratat om i ett tidigare avsnitt av podden. Redan direkt efter märkte Gabriel effekt vid ishockeyträningen. Att ta snabbare beslut, tänka mindre
och programmera hjärnan till bästa resultat var saker som hände.
Nästa mål för Gabriel är hockeygymnasiet men även Tv-pucken nu i januari som det laddas för. Malin pratar om vikten att göra sitt bästa och inte jämföra sig med varandra som
är en av nyckelfaktorerna för att lyckas oavsett sport.
 
Så i det här avsnittet får vi höra en kommande talang med framtiden framför sig. Med fysisk träning, målmedvetenhet, mental träning och en mormor som är coach ser framtiden ljus ut för Gabriel.
 
Lycka till och tack för pratstunden Gabriel.
 
Nytt avsnitt varje vecka!
I podden by Unestål där allt kan hända – håll öronen spetsade så du inte missar något!

Ämnen