Poddavsnitt 65 Den mentala träningens språk

  • Av Elene Unestål
  • Nyheter
  • Publicerat den 28 jan 2022

En lyssnarfråga denna vecka intresserar poddtrion som rör den mentala träningens språk. När vi pratar om bilder som ursprungligen kommer från engelskans image.

Men det som menas är egentligen ordet föreställning som tar alla våra sinnesintryck i beaktande. I det mentala rummet har du tillgång till bilder, ljud och känsloförnimmelser som skapar positiva

målprogrammeringar.  Så en bild är mer än bara en bild i den mentala träningen.

Trion diskuterar skillnader och liknelser mellan mental träning och affirmationer.

De filosoferar kring vad som händer när vi analyserar sönder situationer som vi varit med om, både positiva och negativa. Vissa berättelser kanske aldrig ska berättas utan behållas som en egen inre guldskatt så de inte analyseras sönder?

Vad är situationsanpassade målbilder och hur programmeras dessa in i målbilden? Trion diskuterar hur det alternativa medvetandetillståndet funkar och hur det påverkar oss.

Programmeringen sker ju även på negativa händelser och situationer så det handlar även om att skydda sig från det oönskade. I detta läge är det väsentligt att använda analysen på rätt sätt

motsats till att analysera sönder en positiv känsla.

Så det är kraftfulla verktyg att arbeta med bildspråket, så kom ihåg att programmera in det du vill ha. Inte det du inte vill ha.

God lyssning – nytt avsnitt varje vecka! https://open.spotify.com/episode/0qNSn8MmqxuaKx7CjPwpXi?si=590724f6e8464670

Har du frågor eller vill ge oss förslag på ämnen – mejla oss på fragor@unestal.se

Ämnen