Poddavsnitt 56 När Elene besteg Kilimanjaro!

  • Av Elene Unestål
  • Nyheter
  • Publicerat den 05 nov 2021

Den här veckan pratar Malin och Elene om när Elene besteg Kilimanjaro. De pratar om förberedelser, mentala målsättningar och strategier.

Fyra månaders träning med fokus på andning och träning av rätt muskler och Elene är tacksam för sina tränare Mikael och Håkan som verkligen förberedde henne för vandringen.

Elene beskriver den magiskt vackra naturen och upplevelsen att gå tillsammans med andra utan att veta något om de andra. Att gå i sin egen takt och att inte tänka på andra utan vara helt i sitt eget fokus.

Ola Skinnarmo och Annelie Pompe som är proffs på klättringar hjälpte till med klättringen och allt praktiskt som behövdes för att Elene faktiskt tog sig inte bara upp utan även ner från Kilimanjaro.

Vikten av den mentala träningen beskriver Elene som en nyckelfaktorerna. Elene hade missat att programmera nerfärden på samma sätt som uppfärden så där tog krafterna slut.

Elene fick där och då omprogrammera och coacha sig själv så hon kunde ta sig ner. Gå som en traktor tills du kommer ned till bascamp och det gjorde hon.

Och väl framme där blev det fest!

 

En spännande berättelse om vikten av att sätta mål och att ha bra fakta för att nå det.

Nytt avsnitt varje vecka! https://open.spotify.com/episode/6ejqpYaTZPCkUv0DpewOww?si=7a8c2d4d1ea341f0

Har du frågor eller vill ge förslag på ämnen mejla oss fragor@unestal.se

Ämnen