Poddavsnitt 55 Utveckla dina synapser!

  • Av Elene Unestål
  • Nyheter
  • Publicerat den 30 okt 2021
Synapser – vad är det?
Läs mer i podden som publicerades igår 🙂 Dela gärna så fler får veta mer om den mentala träningen!
I den här podden pratar Malin och Daniel Collin om hur de synapser vi har påverkar våra liv.
Ända fram till millennieskiftet trodde vetenskapen att synapserna slutade utvecklas vid 12 års ålder. Men nu vet vi att synapser utvecklas genom hela livet och att de är träningsbara.
1 miljon nya synapser i sekunden bildas och bara det är ju en svindlande siffra. Fascinerande forskning som ger stora möjligheter till utveckling.
Men du behöver fortsätta träna hjärnan med rörelse och utvecklas för att dessa ska fortsätta öka.
Lifekinetik är en tysk metod som skapades 2004 av Horst Lutz. Upplevda effekter för de som tränar är stressresistens, bättre minne, balans och koordination.
Metoden funkar lika bra med äldre, företag som i sporten. Daniel Collin har arbetat med detta i två år och brinner för att få ut metoden. Den här metoden når alla, oavsett träningsnivå.
Metoden använder rörelse som grund och delar in hjärnan i 8 olika delar och lägger därefter på olika rörelser med kognitiva övningar och perception.
Alltså – en kombination av rörelse, tanke och uppfattningsövningar i en välkänt tyskt modell.
Modellen används idag i Tyskland i Bundesligan och är väl känd i fotbolls- och sportvärlden.
Finessen med metoden är att du ska misslyckas och därför ständigt utvecklas genom att få fler och fler utmaningar och därmed skapa nya synapser och dopaminpåslag.
Det här är ett enkelt och roligt sätt att träna sin prestationsförmåga.
Vill du veta mer om Lifekinetik så kom på vårt sportevent där Daniel berättar mer om metoden och du får förmånen att prova att träna tekniken.
Nytt avsnitt varje vecka!
Vill du nå oss fragor@unestal.se

Ämnen