Mentala träningsprogram i app, även gratisprogram!

  • Av Elene Unestål
  • Nyheter
  • Publicerat den 18 mar 2019

Fil.Dr Lars-Eric Uneståhl startade den mentala träningen 1969 och har sedan dess hunnit skriva över 20 böcker och spela in över etthundra olika träningsprogram för både personlig utveckling och för problemlösning. Ett antal av de senare finns med på denna app (Idealviktsträning, Rökfrihet, Smärta, Oro och Ångest och Må Bra.

Dessutom finns ett par program gjorda av Elene Uneståhl (Omedveten närvaro, NLP & Mental Träning)

Mental Träning är en systematisk, långsiktig och vetenskapligt utprövad metod av mentala processer utarbetad av Lars-Eric Uneståhl sedan 1960-talet. Målet är att genom träning kunna må och fungera bättre i din vardag och i arbetet.

När du visualiserar, det vill säga när du ser dig själv i olika situationer, ställer kropp och sinne in sig på att uppfylla det du föreställer dig. Eftersom nervsystemet har svårt att skilja på upplevelsen av en verklig situation och den situation du föreställer dig, kan du med visualisering mentalt förbereda kropp och sinne på ett lyckat genomförande av det du önskar. I hjärnan lagras på detta sätt minnen av framtiden.

Mental Träning har visat sig vara ett kraftfullt verktyg i många olika sammanhang. Du kan förbättra din självkänsla, självbild och självförtroende. Med hjälp av Mental Träning kan du lära dig att påverka yttre och inre stress. Du kan påverka dina prestationer och din hälsa. Du kan öka koncentrationen och förbättra minnet, du kan ta tillvara och utveckla dina förmågor och talanger.

Mental Träning används även inom stresshantering, förberedelser inför arbetsdagen, öka immunförsvar, sova bättre, bli rökfri, nå idealvikt, personliga livsmål, ledarskapsutveckling eller att öka kreativitet och motivation.

På appen, som du kan ladda ner utan kostnad, finns också t gratisprogram som gäller området Sömn. (Sömnträning, SömnSiesta och Hjälp att somna) Med tanke på att allt fler svenskar har problem både med insomnandet och med bristande sömnkvalitet (djupsömnen) så har Uneståhls beslutat att skänka dessa program som en gåva till svenska folket. Även program gratisprogram som komplement till cancerbehandling finns i appen.

Håll till godo och Lycka till!

Ladda ner appen här.

 

mental träning.program
Unestål

 

Ämnen