Avsnitt 29 Är en diagnos för funktionsvariation alltid livslång?

  • Av Elene Unestål
  • Nyheter
  • Publicerat den 28 mar 2021

 

Poddavsnitt 29.

Nicklas Eriksson var bara tonåring när han efter utredning diagnostiserades med en funktionsvariation, i form av en språkstörning. Han fick stödinsatser och han insåg där och då att han inte var som alla andra. Men i stället för att identifiera sig med sin diagnos och att han inte skulle klara vissa saker började Nicklas hitta nya strategier för att nå de mål han ville uppnå.

Idag är Nicklas utbildad beteendevetare, entreprenör, coach och mental tränare och vi har får i detta avsnitt förmånen att få höra hans fantastiska resa från diagnos till att idag inte längre ha diagnosen kvar eller att identifiera sig som någon med språkstörning.

Nicklas är ett utmärkt exempel att med mental träning, coaching och att sätta mål är det möjligt att förändra den etikett som sattes på honom för många år sen. Ett levande bevis på mental träning, tankens kraft och medvetet arbete skapar kraftfulla resultat.

Vi får höra om hur Nicklas bytte namnet på mappen i datorn från ”Min diagnos” till ”Mina unikiteter” för att ta bort den negativa präglingen av ordet diagnos. Och vilken skillnad det gjorde!

Vi är så stolta och glada att få vara del i Nicklas utvecklingsresa – vi lyfter på hatten och utbrister – allt är möjligt, bra jobbat Nicklas!

Nytt på vår Podcast är att vi numera släpper veckans avsnitt på fredagar så du har hela helgen på dig att lyssna på vårt sprillans färska avsnitt.

God lyssning!

Har du feedback eller vill ge tips om innehåll – mejla till fragor@unestal.se

 

 

Ämnen