Hälsoinspiratör

Hälsoinspiratör
Hälsocoach

Kursfakta

Kursstart
2023-08-22
Anmäl dig senast
2023-08-12
Kurslängd
2 dagar
Kursort/adress
Stockholm, Sverige
Stockholm, Sverige
Max antal deltagare
14
Examinering
Intyg
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs
Kursform
Live
Modul 1
2023-08-22 - 2023-08-23
Kursavgift
5 800 SEK, exl. moms
7 250 SEK, inkl. moms
Momsbefriad
Nej
Utbildare/Tränare
Camilla Rova

Kursinnehåll

Genom ett unikt samarbete med Svenska Näringsakademin kan vi erbjuda en väldigt komplett utbildning för dig som vill jobba med kost, coaching och hälsa!

Hälsoinspiratör

Vill du vara en del i att förmedla kunskap och inspiration till andra i syfte att skapa hållbar hälsa och ökat välmående? Då är hälsoinspiratörsutbildningen rätt för dig.

Hälsa är en trend som håller i sig och växer sig starkare. Allt fler människor och företagsledningar inser vinsterna med att jobba långsiktigt med sin egna och företagets hållbara hälsa. Vi ser till hela människan och i grunden ligger WHO`s definition av hälsa som är:

”… ett fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande och inte enbart frånvaro av sjukdom”.

Du får verktygen att dela med dig av kunskap och inspiration, antingen som extern föreläsare/hälsoinspiratör alternativt jobba internt, tätt ihop med ledningsgrupp och chef/ledare i syfte att driva hälsoarbetet på er arbetsplats. Utbildningen är ett av tre block för att bli Hälsocoach med ICC certifiering.

Bonusmaterial:

Material till en föreläsning som handlar om kost och näringslära, grundat på steg ett i kostrådgivarutbildningen.

Kursens målsättning:

Att ge kännedom om hela begreppet hälsa och hur du kan jobba med det som Hälsoinspiratör för att inspirerar och motivera individer och grupper. Kännedom om hälsofrämjande arbete i organisationer.

Upplägg

Två dagars utbildning där teori varvas med praktiska övningar, diskussion och reflektion. Du behöver inga förkunskaper, utbildningen kan tas fristående men är också ett av tre obligatoriska block till att bli hälsocoach med ICC certifiering.

Certifierad ICC Coach + Diplomerad kostrådgivare + hälsoinspiratör = Certifierad Hälsocoach

Bokningsregler
Alla bokningar av utbildningsplatser är bindande. Får du förhinder att gå en utbildning återbetalas kursavgiften minus bokningsavgift på 2400:- + moms. Bokningsavgiften är innestående och kan användas på framtida utbildningar. Avbokar du närmare än två veckor innan kurstart återbetalas inte kursavgiften, men du kan tillgodoräkna dig hela beloppet om du vill gå utbildningen längre fram.

Kursupplägg

Ur innehållet

 • Definition av hälsa, fysiskt, psykiskt, socialt
 • Livshjulet – Balans och kartläggning
 • Livsstilskompetens – bra mat, rörelse, sömn, återhämtning och glädje
 • Begreppet KASAM – begriplighet, hanterbarhet, meningsfullhet
 • Definition av stress och stressorer
 • Stresshantering
 • Sätta mål med din hälsa
 • Motivationsarbete
 • Uthållighet i nya vanor
 • Friskfaktorer och arbetsglädje
 • Skillnaden mellan hälsofrämjande och förebyggande arbete
 • Workshop kring paketering och hur du kan jobba internt som hälsoinspiratör ochexternt med att sälja in dig till företag

Intyg

Avslutande skriftlig tentamen och hemuppgift

Trainers

Camilla Rova

Camilla har en bakgrund som kock och kostrådgivare och är utbildad stress- och friskvårdsterapeut, NLP-master med inriktning mental träning, internationellt certifierad coach (ICF&ICC) och har kompletterat med flertalet utbildningar med kognitiv inriktning med fokus på kommunikation, mental träning och grupputveckling. Hon har tidigare medverkat i olika tv program, bland annat som hälsocoach i TV3 ìs serie ”Min stora lata familj”. Camilla har även medverkat i dokumentärer som ”Feta svenskar” och ”Vägen tillbaka”, och har släppt en E-kokbok ”Riktig mat med Rova – mätt och lätt” via Svenska Näringsakademin Förlag 2014.

Mer info

Mikael Unestål
019332233
E-post

Ladda ner broschyrer

Välj nedan om du vill anmäla dig

... eller bara vill få mer information innan du bestämmer dig.


  BokningIntresseanmälan  OBS! Om faktureringsadress är samma som utdelningsadress, skriv: "Samma som utdelningsadress".


  Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna genomföra kursen/evenemanget och vårt uppdrag. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy