Stress Management och Självledarskap

Stress Management och Självledarskap

Översikt

Det talas och skrivs oerhört mycket om stress. Du vet säkert – i likhet med många andra svenskar – en hel del om stress, stressorer, stresseffekter. Du kan vara expert på stress och ändå vara sönderstressad och utbränd. Det vi behöver är inte mer kunskap utan mer kompetens, dvs metoder för hur vi hanterar stressen och oss själva. För att föra över kunskap till kompetens behövs tillämpning, övning och träning. Eftersom all icke fysisk träning kallas ”mental träning” blir detta nyckelfaktorn i all stresshantering.

Känner du dig stressad eller har ni individer som visar symtom på stress i er organisation?

Rapporter från bl.a. Försäkringskassan visar på skenande sjukskrivningstal för psykisk ohälsa främst kopplad till olika stressfaktorer i yrkes- och privatliv. Upplevda

förväntningar från många håll gör att vi mer och mer upplever en maktlöshet, otillräcklighet och känsla av att inte räcka till. Behöver det vara så? Nej säger vi – du kan själv ta kontrollen över ditt liv med rätt metoder.

Vill du känna dig lugn, glad och harmonisk även om du har mycket att göra? Coacha dig själv och lär dig personligt ledarskap genom Mental Träning.

En viktig del av kursen är de metoder och tekniker som du får lära dig att använda som redskap för att smidigt coacha och leda dig själv. All sorts ledarskap startar inifrån. När du kan leda och coacha dig själv kommer du också märka att det automatiskt blir lättare att leda andra, då det inre ledarskapet smittar av sig på andra. Personligt ledarskap innebär till stor del att vara sann mot sig själv, ta eget ansvar, vara kongruent i tanke, känsla och handling.

Stressmanagemet och självledarskap är en processutbildning som ger dig verktyg för att arbeta med din personliga och professionella situation. Du har alltså hela 4 dygn på dig för att arbeta med dina personliga mål. Räkna med att använda en del av kvällarna under liveutbildningen till att formulera dina personliga mål och inventera dina stressområden i tillvaron. Utbildningen är en processutbildning som startar med en 4 dagars liveutbildning och därefter 3 månader med egen träning och övningar.

Under denna hemträning lär du dig att ytterligare minska den negativa stressen genom en minskad grundspänning, en avspänd effektivitet, en ökad återhämtningsförmåga, bättre sömn m.m. Här ingår också metoder att förvandla negativ stress till en positiv stress (tändning, aktivering och motivation).
Du arbetar även med dina begränsande föreställningar, värden och din inre kompass där du sätter mål hur du vill agera och må i ditt liv.

Vad har du att förlora? Välkommen till oss på utbildning, och känn dig som hemma i vår fantastiska utbildningsmiljö i vårt vackra 1700‐tals hus.

Varmt välkomna

Kursfakta

Kursform: Live och distans
Examineringsform: Diplomering
Kurslängd: 4 dagar live + 3 månader egenträning uppföljningsdag

Kursavgift

7 900 SEK, exkl. moms
9 875 SEK, inkl. moms

Info, kursavgift

Kursmaterial,app, fika och diplomering ingår i avgiften.

Förkunskaper

Inga

Studietakt

4 heldagar + 3 månader egenträning samt 1 uppföljningsdag

Mer info

Monika Morling
E-post
019-33 22 33

RECENSIONER
Stress Management och Självledarskap

Innehåll

Lär dig hantera stress och led dig själv till önskat läge.

Ur innehållet

 • Stress – symptom och effekter.
 • Mental Träning – grunder och tillämpning.
 • Självcoaching
 • Tanke, känsla och handling – hur påverkar vi oss själva i vald riktning.
 • Värdeövningar
 • Övertygelser
 • Excellent kommunikation, Kommunikationsstilar
 • Balans mellan internt och externt

Mental Träning och Självcoaching är dokumenterat effektiva metoder för stresshantering och personlig utveckling. Utbildningen är upplevelsebaserad med aktiverande frågeställningar och praktisk träning för att deltagarna på bästa sätt ska kunna tillägna sig både metoder och förhållningssätt. Självklart tar vi också del av modern forskning och de teorier som ligger till grund för de metoder vi arbetar med.

Practicum

Vid livekursens slut får du med dig praktiska verktyg, litteratur och kursmaterial för att fortsätta träna i din hemmiljö, ett färdigt specialdesignat paket som är utformat för att du ska nå dina mål.

En nyckel till framgång är att du tränar dagligen och gör övningar. Vetenskapliga bevis finns idag för att systematisk långsiktig träning ger hållbara resultat. Du får tillgång till vår egen designade app med mental träning så träningen blir enkel för dig.

Kurslängd

Utbildningen pågår under 4 heldagar i grupp och under ca 3 månader har du ett självutvecklings projekt där du tränar Mental träning och får verktyg för att hantera din stress.

Vår kurslokal

Kursen hålls i våra fantastiska lokaler i vårt 1700-tals hus i Adolfsberg, Örebro. En lugn och trygg miljö för bästa inlärningstillstånd, och i en avslappnad stressfri miljö. Du får tre dagar att arbeta med dig själv, tillsammans med motiverade kurskamrater, engagerade lärare och åker därifrån fulltankad med nya verktyg och insikter. Dessa verktyg och insikter är grunden för ditt nya stressless liv med mental träning och självledarskap.

Vår kursgård i Örebro

Sagt om kursen

Intressant & lärorik
Niklas Marsi
Bra! Stundtals blev det aningen rörigt men det mesta klarnade till slut.
Anneli Öberg
En godispåse med lite av varje, många verktyg, bra repetition på NLP och det är nu jobbet börjar. Perspektiv på komplexiteten av stress.
Ulrika Bergvall
Bra påminnelse och chans att få kontakt med sina tidigare verktyg igen och få bygga på med nya. Bra stämning
Karin Kavmark
En fantastisk kurs där jag fått med mig både förståelse för mig själv och människor jag möter i min vardag & professionella arbete. Jag har fått med mig "nycklar" så att jag kan hjälpa människor och mig själv att hantera stress som jag anser är grunden till det mesta i livet.
Alexandra Engvall
Övergripande i NLP och mental träning. Vikten av att kunna coacha i stressade tider och personer. Spännande med stresskurvans innebörd.
Ritva Tammela
Innehållsrik, fått många redskap att arbeta med både privat och i jobbet. Mycket glädje och fina kursare.
Lena Wiking
Denna kurs kommer jag ha enormt stor användning av.
Yvonne Achrelius
Bra verktyg och teoretisk kunskap som förmedlades genom både information, diskussion och praktiska övningar. Mycket bra!
Lena Gustafsson
Fantastiska dagar. Jag vände dag 1. Från 0-100 på 4 dagar. ALLT är möjligt. Tagit eller fått tillbaka mina verktyg + flera. Tacksam för allt av er alla.
Bengan Berg
Genomgående en bra pedagogisk & ett bra upplägg. Det hade kunnat vara mer strukturerat men samtidigt bidrog den något sämre strukturen till en mer personlig känsla. Bra med mycket exempel och att alla delar med sig av egna erfarenheter.
Christian Litezings
Jag är jättenöjd, har fått många verktyg att använda. Trevlig och inkluderande stämning.
Helena Jokelainen
Den har varit givande eftersom detta har varit processer och tankar jag redan använt mig av. Men nu fick man system och annat som verkligen klar gör. Nu skall vi bara se om jag kan göra det i praktiken :-)
Joseph Tähtelä
Jag har blivit motiverad till en nystart, vilket betyder att kursen varit väldigt inspirerande, och att jag har hittat verktyg för att börja arbeta medvetet med mina mål.
Matilda Wadenbäck
Mycket givande. Blev väldigt tydligt vad jag behöver förändra och vilka mål jag behöver gå mot.
Kalle Johansson
Första kursen jag går som har tonvikt på praktik och tiden efter kursen. Eftersom jag har stort personligt intresse i det som lärs ut upplever jag kursen som en av de bästa jag gått.
Sofia Bergå
Bra repetition från NLP. Nyttiga delar, det som var nytt.
Andreas Jadfalk
Mycket lärorikt med många nycklar till ett bättre liv. Utmaningen är att efter kursen praktisera det vi gått igenom, så jag lever det vi lär.
Ulf Örterström
Inspirerande, bra blandning av teori och praktik. Väldigt bra föreläsare.
Charlotte Lindberg
Bra sammansatt kurs med varierande lärare med bra dynamik.
Therese Åbonde
Hög nivå. Jag har fått jättemycket information, som jag kan använda i mitt liv. Den här kursen har hjälpt mig att börja gå rätt väg.
Rita Raso
En fantastiskt bra och omfattande kurs som ger alla de verktyg som behövs för att kunna hantera all den stress som finns i dagens samhälle!
Magnus Lindqvist
Underbar kurs! Otroligt utvecklande i min personliga utveckling. En viktig kurs!
Johanna Meschke
Från kunskap till kompetens
Annelie Palmqvist
Det var en oerhört intressant vecka. Det var omtumlande och jag var jättetrött efter dagarna.
Anna-Lena Danielsson
Lärorik, spännande, förvirrande, intressant
Marita Didrikson
”Den har gett mig en tydlig och hanterbar plan för att ta mig ut ur utmattnings-syndrom.”
Annika Gunnarsson
”En massa bra verktyg och nycklar”
Ann Walldén
”Intressant och informationsrik.”
Gustav Wiberg
”omvälvande, eget ansvar, verktygslåda.”
Annette Lilli-Orre
”Väldigt bra. Passande mig bra att stressen tacklades ur flera dimensioner”
Kristina Dannäs
”Lärorikt – personlig insikt”
Elisabeth Forell

Relaterade utbildningar

Broschyrer

Kontakt

Vill du veta mer om denna utbildning?

Om du vill få mer information om denna kurs/utbildning, har frågor som du inte hittar svar på här på webbplatsen?
Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och berättar mer.

För aktuella kursdatum och anmälan - se vår Kurskalender.  Kontakta mig för mer info

  Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna genomföra kursen/evenemanget och vårt uppdrag. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy