Diplomerad och licensierad kostrådgivare

Diplomerad och licensierad kostrådgivare

Översikt

Genom ett unikt samarbete med Svenska Näringsakademin kan vi erbjuda en väldigt komplett utbildning för dig som vill jobba med kost, coaching och hälsa!

I takt med att allt fler människor får upp ögonen för hur mycket kosten betyder för vår hälsa ökar efterfrågan på personal med kompetens inom näringslära. Hos oss kan du som vill arbeta med rådgivning och vägledning inom detta spännande område få en bra orientering i grundläggande näringslära varvat med praktiska delmoment i kostrådgivning. Under tio intensiva kursdagar lär du dig hur maten vi äter fungerar i våra kroppar. Alla våra lärare har gedigna, dokumenterade universitetsutbildningar med specialinriktning på just de ämnen som de undervisar i. Många har en stark anknytning till forskarvärlden, vilket betyder att de är uppdaterade och kan ge dig de senaste rönen inom sina ämnen. För oss är det viktigt att du utvecklas maximalt under den tid som du går hos oss. Därför tillhandahåller vi en timme lärarledda frågestunder varje kursdag, utöver ordinarie kurstid.

 

Vilka lärare jobbar i Svenska Näringsakademin utbildningsteam?

Fredrik Paulún – centrets grundare och omtyckt föreläsare.
Martin Brunnberg – centrets utbildningsansvarig. Håller i större delen av undervisningen på kostrådgivarutbildningen.
David Jonsson – näringsfysiolog.
Susanne Dalsätt – kostrådgivare.
Camilla Rova – coach.

Vi arbetar även med andra duktiga och välmeriterade lärare som är experter på just sina ämnen.

Bokningsregler
Alla bokningar av utbildningsplatser är bindande. Får du förhinder att gå en utbildning återbetalas kursavgiften minus bokningsavgift på 2400:- + moms. Bokningsavgiften är innestående och kan användas på framtida utbildningar. Avbokar du närmare än två veckor innan kurstart återbetalas inte kursavgiften, men du kan tillgodoräkna dig hela beloppet om du vill gå utbildningen längre fram.

Kursfakta

Kursform: Live
Examineringsform: Diplomering
Kurslängd: Kursen omfattar 100 lektionstimmar heltidsstudier med teoretiska såväl praktiska delmoment alternativt motsvarande på distans. Eftersom tempot är högt kan kursen kräva studier efter ordinarie lektionstid.

Kursavgift

16 900 SEK, exkl. moms
21 125 SEK, inkl. moms

Förkunskaper

Inga formella förkunskaper krävs. Men eftersom kursen hålls på en hög nivå är allmänna kunskaper i näringslära en fördel. Viktigast är förstås ett brinnande intresse för näringslära och hälsofrågor.

Mer info

Martin Brunnberg
E-post
019-332233

Innehåll

LÄS MER OM INNEHÅLLET HÄR:

Kursdokumentation_kostradgivare

Målgrupp

Till vem riktar sig kursen?

  • Till dig som vill arbeta som kostrådgivare och vara verksam inom träning och friskvård
  • Till dig som arbetar med anknytning till hälso- och friskvård och som vill vidareutbilda och uppdatera dina kunskaper inom kost och hälsa.
  • Utbildningen riktar sig också till dig som är dietist, sjukgymnast, terapeut eller annan typ av bakgrund inom hälso- och friskvård och som vill bredda dina kunskaper.
  • Utbildningen passar även intresserade privatpersoner som vill fördjupa sig inom näringslära för egen del.

 

Diplomering

Examen
För att erhålla intyg för diplomerad kostrådgivare krävs att du godkänns genom ett skriftligt prov som täcker kursinnehållet. Blir du förhindrad att genomföra provet finns det alltid möjlighet att göra provet vid senare tillfälle hos oss på näringscenter.

Om licensen

När du avslutar din kurs hos oss får du ett licenskort som ett bevis på att du har aktuella kunskaper. Licensen gäller i två år från det att du tar din examen. Vill du förnya din licens gör du det genom en uppdateringsutbildning på distans. Kursen täcker innehållet av grundutbildningen och hur lång tid den tar beror på dina kunskaper. Kursen är uppdelad i 24 delavsnitt med kontrollfrågor efter varje och du gör den i din egen takt på tidpunkter som du själv bestämmer. Kursen avslutas med ett prov online. Kostnad för en uppdaterad licens är 995:- + moms och den räcker i två år innan den behöver förnyas. Kontakta oss för mer info!)

Relaterade utbildningar

Broschyrer

Kontakt

Vill du veta mer om denna utbildning?

Om du vill få mer information om denna kurs/utbildning, har frågor som du inte hittar svar på här på webbplatsen?
Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och berättar mer.

För aktuella kursdatum och anmälan - se vår Kurskalender.    Kontakta mig för mer info

    Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna genomföra kursen/evenemanget och vårt uppdrag. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy