mBIT Facilitator eller mBIT Coach

Neurovetenskapen har bevisat, att vi inte bara har en utan tre hjärnor!

Översikt

mBIT- MULTIPLE BRAIN INTEGRATION TECHNIQUES HAR KOMMIT TILL SVERIGE!

Se film om m-Braining

mBraining: bli en av Sveriges första mBIT Coaches eller Facilitators!

Neurovetenskapen har bevisat, att vi inte bara har en utan tre hjärnor! Förutom hjärnan i huvudet har vi även en hjärna i våra hjärtan och i vårt tarmsystem. Det är ju intressant, men vad kan man egentligen använda det vetandet till?

Den frågan ställde sig Marvin Oka och Grant Soosalu och genom att kombinera den senaste forskningen inom neurovetenskap med deras mångåriga expertis med beteendemodellering, har de skapat en kraftfull modell för hur intelligens i alla tre hjärnor kan nås och användas optimalt. mBIT kan fungera som en fristående teknik för personlig utveckling eller som ett komplement till en rad andra coaching- och terapiformer.

Deras bok ’mBraining – Using Your Multiple Brains To Do Cool Stuff’ publicerades 2012 och har tagit världen med storm. mBIT står för multiple Brain Integration Techniques och är en samling redskap och tekniker som omvandlar teorin i mBraining till praktik. Du har nu möjlighet att utbilda dig till mBIT Coach eller mBIT Facilitator på SLH.

 

mBIT kan användas vid många olika problemställningar, t.ex. med människor som:

  •     har en intern konflikt mellan deras tankar, känslor och handlingar.
  •     har oönskade vanor som de kämpar med att bryta.
  •     har svårt att ta beslut.
  •     är väldigt bekymrade om risker i det de gör.
  •     verkar som att de vet vad de vill, men har svårt att agera efter deras mål.

mBIT är ett effektivt sätt att bearbeta dessa och många andra typer av problemställningar. Som mBIT Coach lär du dig att hjälpa andra att komma i ett mer kongruent tillstånd med sig själva och deras tre olika intelligenser i huvud, hjärta och mage. När personens tankar, känslor och instinkter är överensstämmande, kan han/hon ta bra beslut utan rädsla eller hinder för att agera. Det är den process som mBIT Coach-certifieringsförloppet lär dig. Om du redan har en coach-certifiering ger denna utbildningen dig titeln ’mBIT Coach’. Om du inte har en coach-certifiering sedan innan ger denna utbildningen dig titeln ’mBIT Facilitator’.

MER FILMER OM MBIT

Mbit 1

Mbit 2

Mbit 3

Mbit 4

Mbit 5

Mbit 6

Kursfakta

Kursform: Live
Examineringsform: Certifiering
Kurslängd: 4 dagar

Kursavgift

9 500 SEK, exkl. moms
11 875 SEK, inkl. moms

Info, kursavgift

inklusive fika , certifiering och material.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att gå denna kurs

Studietakt

Heltid

Mer info

Mikael Unestål
E-post
019-332233

Innehåll

Du lär dig:

Hur neurovetenskapen har bevisat att vi har tre hjärnor och hur dessa upptäckter bekräftar gammal visom och traditioner.

Hur man bäst utnyttjar sina medfödda intelligenser och visdom

En rad effektiva och enkla tekniker som tillsammans kallas Multiple Brain Integration Techniques’, eller mBIT

De 9 primära funktionerna av huvud, hjärta och mage och hur de var för sig bidrar med olika färdigheter och intelligenser.

De 5 typerna av neurala begränsningar, som även kallas NIC:s (kort för Neural Integration Constraints), som ger en djup förståelse för hur de tre hjärnorna kan skapa interna konflikter och hur man kan arbeta igenom begränsningarna.

Hur man balanserar det autonoma nervsystemet genom balanserad andning, som bl.a. snabbt reducerar stress.

En grundlig förståelse för varje hjärnas kärnkompetenser och hur de kommer till uttryck när det autonoma nervsystemet är i obalans. Det är ett viktigt redskap för att kunna diagnostisera var en obalans kommer ifrån och hur man på bästa och mest effektiva sätt återskapar balansen.

Tekniken “Neural Syntax Mapping”, så du snabbt kan kartlägga en persons neurala syntax och därmed bättre förstå hur blockeringar och konflikter uppstår.

Det som kallas “mBIT Foundational Sequence”, vilken är den grundläggande sekvensen som de flesta människor utnyttjar sin intelligens igenom. Genom att arbeta med deras intelligens i den riktiga sekvensen kan man uppnå mer effektiva resultat.

Hur du aktivt kan använda neurala integrationsförstärkare för att göra integrationen mellan de tre intelligenserna ännu starkare.

Att känna igen och övervinna 15 typer av neurala integrationsblockeringar, som hindrar att intelligensen från de tre hjärnorna arbetar tillsammans på bästa sätt.

Förutom allt detta ger utbildningen dig även: 

Ditt eget exemplar av boken ’m-Braining: Using Your Multiple Brains To Do Cool Stuff’

Möjligheten att bli facilitator för online-kursen ‘Loving Your Life’, som du kan erbjuda dina egna klienter. Det är ett nätbaserat självutvecklingsprogram som ökar kännedomen till m-BIT och som bygger intresset för en-till-en coaching.

Möjligheten att bli listad som coach på den globala och regionala hemsidan så att personer som letar efter m-BIT Coaching kan hitta dig.

Tillgång till den privata Facebookgruppen för m-BIT-Coaches, där du kan utvidga ditt professionella nätverk och hålla dig uppdaterad med den senaste forskningen inom neurovetenskapen.

Målgrupp

Svaret är enkelt – alla som jobbar med att hjälpa andra. Det kan t.ex. vara alla typer av coaches, terapeuter, undervisare, konsulenter, ledare eller mentorer. Vi förutsätter att du redan känner till det grundläggande i att jobba med människor.Vi bygger vidare på de färdigheterna och ger dig en djup kännedom till mBITs redskap, som du kan anpassa till ditt eget arbete. mBITs redskap kan användas för sig själva eller som tillägg till en lång rad andra redskap och tekniker.

Certifiering

När du har gått utbildningen kommer du att certifieras som mBITFacilitator. Är du sedan tidigare certifierad coach blir du ”Certifierad mBIT coach”

Genom att gå utbildningen är du bland de första i Sverige och Skandinavien att tränas i i mBIT. Du får möjlighet att var delaktig i  utvecklingen av mBIT i Sverige.

Relaterade utbildningar

Broschyrer

Kontakt

Vill du veta mer om denna utbildning?

Om du vill få mer information om denna kurs/utbildning, har frågor som du inte hittar svar på här på webbplatsen?
Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och berättar mer.

För aktuella kursdatum och anmälan - se vår Kurskalender.    Kontakta mig för mer info
    Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna genomföra kursen/evenemanget och vårt uppdrag. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy