Stress Management och Självledarskap

Stress Management och Självledarskap
Stresshantering

Kursfakta

Kursstart
2022-02-01
Anmäl dig senast
2022-01-01
Kurslängd
4 dagar + uppföljningsdag 23 maj
Kursort/adress
Hagalundsvägen 4
Örebro, Sverige
Max antal deltagare
10
Examinering
Diplomering
Förkunskaper
Inga
Kursform
Live och distans
Modul 1
2022-02-01 - 2022-02-04
+ uppföljningsdag 23 maj
Kursavgift
9 900 SEK, exl. moms
12 375 SEK, inkl. moms
Momsbefriad
Nej
Info, kursavgift
I priset ingår: diplomering, app, kursmaterial och fika.
Utbildare/Tränare
Lars-Eric Uneståhl
Monika Morling

Kursinnehåll

Det talas och skrivs oerhört mycket om stress. Du vet säkert – i likhet med många andra svenskar – en hel del om stress, stressorer, stresseffekter. Du kan vara expert på stress och ändå vara sönderstressad och utbränd. Det vi behöver är inte mer kunskap utan mer kompetens, dvs metoder för hur vi hanterar stressen och oss själva. För att föra över kunskap till kompetens behövs tillämpning, övning och träning. Eftersom all icke fysisk träning kallas ”mental träning” blir detta nyckelfaktorn i all stresshantering.

Känner du dig stressad eller har ni individer som visar symtom på stress i er organisation?

Rapporter från bl.a. Försäkringskassan visar på skenande sjukskrivningstal för psykisk ohälsa främst kopplad till olika stressfaktorer i yrkes- och privatliv. Upplevda

förväntningar från många håll gör att vi mer och mer upplever en maktlöshet, otillräcklighet och känsla av att inte räcka till. Behöver det vara så? Nej säger vi – du kan själv ta kontrollen över ditt liv med rätt metoder.

Vill du känna dig lugn, glad och harmonisk även om du har mycket att göra? Coacha dig själv och lär dig personligt ledarskap genom Mental Träning.

En viktig del av kursen är de metoder och tekniker som du får lära dig att använda som redskap för att smidigt coacha och leda dig själv. All sorts ledarskap startar inifrån. När du kan leda och coacha dig själv kommer du också märka att det automatiskt blir lättare att leda andra, då det inre ledarskapet smittar av sig på andra. Personligt ledarskap innebär till stor del att vara sann mot sig själv, ta eget ansvar, vara kongruent i tanke, känsla och handling.

Stressmanagemet och självledarskap är en processutbildning som ger dig verktyg för att arbeta med din personliga och professionella situation. Du har alltså hela 4 dygn på dig för att arbeta med dina personliga mål. Räkna med att använda en del av kvällarna under liveutbildningen till att formulera dina personliga mål och inventera dina stressområden i tillvaron. Utbildningen är en processutbildning som startar med en 4 dagars liveutbildning och därefter 3 månader med egen träning och övningar.

Under denna hemträning lär du dig att ytterligare minska den negativa stressen genom en minskad grundspänning, en avspänd effektivitet, en ökad återhämtningsförmåga, bättre sömn m.m. Här ingår också metoder att förvandla negativ stress till en positiv stress (tändning, aktivering och motivation).
Du arbetar även med dina begränsande föreställningar, värden och din inre kompass där du sätter mål hur du vill agera och må i ditt liv.

Vad har du att förlora? Välkommen till oss på utbildning, och känn dig som hemma i vår fantastiska utbildningsmiljö i vårt vackra 1700‐tals hus.

Varmt välkomna

Kursupplägg

Lär dig hantera stress och led dig själv till önskat läge.

Ur innehållet

 • Stress - symptom och effekter.
 • Mental Träning – grunder och tillämpning.
 • Självcoaching
 • Tanke, känsla och handling – hur påverkar vi oss själva i vald riktning.
 • Värdeövningar
 • Övertygelser
 • Excellent kommunikation, Kommunikationsstilar
 • Balans mellan internt och externt

Mental Träning och Självcoaching är dokumenterat effektiva metoder för stresshantering och personlig utveckling. Utbildningen är upplevelsebaserad med aktiverande frågeställningar och praktisk träning för att deltagarna på bästa sätt ska kunna tillägna sig både metoder och förhållningssätt. Självklart tar vi också del av modern forskning och de teorier som ligger till grund för de metoder vi arbetar med.

Practicum

Vid livekursens slut får du med dig praktiska verktyg, litteratur och kursmaterial för att fortsätta träna i din hemmiljö, ett färdigt specialdesignat paket som är utformat för att du ska nå dina mål.

En nyckel till framgång är att du tränar dagligen och gör övningar. Vetenskapliga bevis finns idag för att systematisk långsiktig träning ger hållbara resultat. Du får tillgång till vår egen designade app med mental träning så träningen blir enkel för dig.

Kurslängd

Utbildningen pågår under 4 heldagar i grupp och under ca 3 månader har du ett självutvecklings projekt där du tränar Mental träning och får verktyg för att hantera din stress.

Vår kurslokal

Kursen hålls i våra fantastiska lokaler i vårt 1700-tals hus i Adolfsberg, Örebro. En lugn och trygg miljö för bästa inlärningstillstånd, och i en avslappnad stressfri miljö. Du får tre dagar att arbeta med dig själv, tillsammans med motiverade kurskamrater, engagerade lärare och åker därifrån fulltankad med nya verktyg och insikter. Dessa verktyg och insikter är grunden för ditt nya stressless liv med mental träning och självledarskap.

[caption id="attachment_609" align="alignnone" width="519"] Vår kursgård i Örebro[/caption]

Trainers

Lars-Eric Uneståhl

Internationellt certifierad ICC Coach Trainer

Lars-Eric startade den första högskoleutbildning i mental träning i början av 90-talet och utbildningen i mental träning blev populär på flera av de svenska högskolorna. Han har också infört utbildningen som gästprofessor i Australien, Kanada, Kina, Indien och Ryssland. Han startade 1990 en privat Högskola, Skandinaviska Ledarhögskolan (som 2019 bytte namn till Unestål Education) som fokuserar på utbildning i Mental Träning, Coaching, NLP, Hypnos, Mindfulness som ger en integrerad strategi för personlig utveckling och Problemlösning. Tränat många internationella idrottsstjärnor och jobbar med internationella storföretag. Blivit utsedd av tidningen Chef som en av 100 personer som under de senaste 50 åren förändrat svenskt ledarskap för alltid med utbildningen Licensierad mental tränare.

Monika Morling

”Allt går – utom spädbarn och trasiga bilar”

Detta citat har genom åren varit en ledstjärna för Monika, som verkligen gillar att utmana gränserna både privat, men
kanske främst i yrkeslivet. Monika har genom åren arbetat med företagande och företagandets villkor. En sann entreprenör ut
i fingerspetsarna som brinner för personlig utveckling och ständigt växande för sig själv och andra.
I en kombination av sunt bondförnuft och nyfikenhet driver hon sedan 15 år eget företag (Moleann AB) inom försäljning och marknadsföring, där hon coachar företagare till att vinna offentliga affärer.

Hon har genom åren startat friskola, varit aktiv i olika föreningar, utbildat hundratals företagare i försäljning, men också utbildat sig inom coaching, NLP; ekonomi, handelsrätt och psykologi för att stilla sin egen nyfikenhet.

Sedan september 2015 är Monika verksamhetschef på Unestål Education och leder verksamheten tillsammans med Elene Unestål.

Monika är utbildad NLP Master Trainer, ICC Coach, business, teamcoach m.m.

Positiv, engagerad och möjlighetsgörare är ord som används om Monika. Privat så umgås jag med familjen, går i skogen, lyssnar på musik och sjunger i kören.

Mer info

Mikael Unestål
019-332233
E-post

Stress Management och Självledarskap

Välj nedan om du vill anmäla dig

... eller bara vill få mer information innan du bestämmer dig.


  BokningIntresseanmälan  OBS! Om faktureringsadress är samma som utdelningsadress, skriv: "Samma som utdelningsadress".

  Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna genomföra kursen/evenemanget och vårt uppdrag. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy