Välj ett nytt liv-Du som har substansberoende

Kursen riktad till Beroende
Beroende problematik
Starta när du vill!

Kursfakta

Kursstart
Starta när du vill
Anmäl dig senast
-
Kurslängd
73 lektioner
Kursort/adress
Online
Online, Sverige
Max antal deltagare
-
Examinering
Intyg
Förkunskaper
Inga förkunskapskrav krävs
Kursform
Online
Kursavgift
14 990 SEK, exl. moms
18 738 SEK, inkl. moms
Momsbefriad
Nej
Info, kursavgift
14990

Kursinnehåll

Du som har substansberoende

  • Kurs
  • 73 Lektioner

Den här kursen riktar sig till dig som tror eller vet att du har fastnat i någon form av substansberoende. Kursen är omfattande och innehåller 9 stycken föreläsningar och 10 uppgifter att arbeta med. Den kommer med ett arbetshäfte. Den innehåller också en spännande intervju med en av kvinnorna som jag hade i behandling under ett helt år på kvinnoanstalten och även min egen livshistoria. Kursen riktar sig till dig som är villig att jobba hårt med dig själv för att komma loss från beroendet och att få en bra livskvalitet. Den vänder sig INTE till dig som tror att någon annan kan göra jobbet åt dig eller som tror att du kan lära dig att använda alkohol och droger på ett kontrollerat sätt.

Kursen är inte bunden till någon specifik behandlingsmetod. Jag har valt att förklara allting enligt de teorier och förklaringsmodeller som jag tycker stämmer bäst och som är enkla att förstå. Jag delar med mig om kunskaper från min egen resa, lärdomar som jag fått ta del av från alla klienter som jag haft förmånen att få ha i behandling, samt kunskap som jag läst mig till genom olika utbildningar och som jag kan relatera till. Gällande arbetsuppgifterna så är de varianter på de uppgifter som jag genom feedback från klienter upplever är de mest uppskattade och effektiva.
Kursen i sig är omfattande och tittar man på alla föreläsningar och jobbar grundligt med alla uppgifter så kommer man att ha en mycket god förståelse om beroendesjukdomen, tänkbara orsaker till varför man insjuknat, hur den påverkar alla områden i livet, samt vad man behöver göra för att komma loss. Den innehåller även uppgifter och föreläsningar som alla kan ha nytta av, beroendesjukdom eller inte, såsom Hur man lättar på skamHur man jobbar med tankefällor och Hur man jobbar på att lyfta sin självkänsla. Även om man med kursen kan bygga en stabil grund för att starta sin nyktra och drogfria resa så är den inte en fullgod behandling. Man behöver alltid stöttning från andra människor på sin resa och jag vill att man ser på kursen som en väldigt bra start för att skaffa sig motivation, kunskap och mod och som ett komplement till levande möten med andra i vilka former man själv väljer.
Min anledning till att spela in kurserna och att göra mig tillgänglig för diverse kunskapsspridning är helt enkelt för att jag hade varit död om jag själv inte hade fått hjälp. Jag vill bidra till att hjälpa människor i större skala än jag tidigare kunnat. Förhoppningsvis hjälpa till att lätta på den kollektiva skammen och stigmat som finns kring beroende och att skänka många andra mod att våga ta hjälp. Jag är så djupt tacksam för att jag lever och över min livskvalitet som jag har idag och jag vill hjälpa andra att bryta sig loss från misären i beroende.  

Kursupplägg

Onlineutbildning innehållande 73 lektioner

 

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Mer info

Åsa-Malin Sandström
E-post

Ladda ner broschyrer

  • Bilagan har tagits bort!

Välj nedan om du vill anmäla dig

... eller bara vill få mer information innan du bestämmer dig.


    BokningIntresseanmälan    OBS! Om faktureringsadress är samma som utdelningsadress, skriv: "Samma som utdelningsadress".


    Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna genomföra kursen/evenemanget och vårt uppdrag. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy